Ajuntament de Sant Rafael del Riu

Gastronomia

Dins de la cuina tradicional del Baix Maestrat trobem un contrast valencià i mediterrani, amb plats subjectes al clima fresc de la zona i a l'alta aportació calòrica. En primer lloc, ocupa un lloc destacat la “olleta Del Maestrat”, plat en què cada municipi aporta el seu toc personal. A més, el ser una zona de caça influïx en una sèrie de plats importants dins de la gastronomia de Sant Rafael. El “rostit de conill”, la perdiu en escabetx o els “tords al tombet”, tots ells plats típics del nostre municipi. Tampoc ens hem d'oblidar de les potes de porc, les pilotes dolces o la sanfaina, feta amb pimentó, ceba o tomaca entre altres i que servix com a acompanyament de molts plats, com els caragols o les durícies. Durant les festes patronals del mes de juliol, el típic és la paella i l'estofat, a més de convertir-se en un dels actes populars més nombrós. També cal destacar la carnisseria que tenim en Sant Rafael, per fer embotits casolans com les salsitxes, botifarres o xoriços i coneguda com la carnisseria que fa les millors botifarres del Baix Maestrat. Ens referim a la carnisseria Constantina, amb una tradició de 50 anys elaborant embotits. I per a aquells que els agrada el dolç, tenim les típiques coques de panxes, les borratges amb sucre o mel, la “mona” de Pasqua o els pastisets de “cabell d'Àngel”, representant tot això la dolçor de la gastronomia local. Recepta “Olleta del Maestrat” INGREDIENTS per a 4 Pers.

350 g. cigrons 150 g. cansalada salada 1 tros d'orella de porc 1 tros de morro de porc 2 potes de porc 2 trossos de braç de corder 1 os de vedella 4 botifarres de ceba seca 1 Kg. de creïlles 1 pilota

Imatges: 
Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 

Formulari de cerca

Site developed with Drupal